Kwaliteit, Veiligheid & Welzijn

Paardencentrum Dronten is aangesloten bij de brancheorganisatie FNRS. Deze organisatie staat voor een professionele bedrijfsvoering bij de aangesloten bedrijven en behartigd de belangen van deze ondernemers in de breedste zin.

De Kwaliteit op Paardencentrum Dronten wordt bewaakt door een regelmatige kwaliteitskeuring van de brancheorganisatie FNRS. Naast naleving van wet en regelgeving beoordeelt men ook de net-en reinheid van het bedrijf. Daarnaast dient de instructie in het bezit te zijn van de juiste papieren. De FNRS heeft Paardencentrum Dronten onlangs weer beoordeeld met de maximale 5 sterren. Wij zijn dan ook trots tot de selecte groep van deze hoogwaardige bedrijven te behoren!

Veiligheid voor zowel mens als dier staat hoog in het vaandel bij Paardencentrum Dronten. We borgen de veiligheid door dat er regelmatige keuringen uitgevoerd worden door de Stichting Veilige Paardensport. Opmerkingen en adviezen nemen we direct ter harte om op alle gebieden een veilige omgeving voor mens en dier te kunnen garanderen.

Welzijn is momenteel een heel actueel thema. Ook dit onderwerp maakt deel uit van bovengenoemde FNRS-kwaliteitskeuring. Een optimaal stalklimaat door o.a. geïsoleerde stallen, een vernuftig beluchtingssysteem, voldoende weidegrond en paddocks, topkwaliteit voeders en strooisels draagt allemaal bij aan het welzijn van de dieren.

En misschien wel het allerbelangrijkste: Er is 24/7 toezicht op het bedrijf aanwezig door op en top paardenmensen om alle elementen rond gezondheid, welzijn, veiligheid en kwaliteit nauwlettend in de gaten te houden!

Lees meer over de FNRS op fnrs.nl.
Lees meer over de Stichting Veilige Paardensport op veiligepaardensport.nl.