Geschiedenis

Jan Wybe en Monique Schurer verkochten in het voorjaar van 2004 hun akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen. Ze besloten om een nieuwe toekomst tegemoet te gaan in de paarden. Aan de Wisentweg in Dronten, vlak bij de Aeres Hogeschool, vonden zij een schitterende bouwlocatie.
In juli 2005 gingen de eerste palen de grond in, juni 2006 werd de bouw voltooid met de aanleg van de buiten- rijbanen. Paardencentrum Dronten wordt op 7 juli 2006 officieel geopend met een open dag. In de daaropvolgende jaren is het bedrijf steeds verder uitgebouwd. Zo werden er een overdekte trainingsmolen en een overdekte longeercirkel aan de faciliteiten toegevoegd.
Enkele jaren geleden werd de buitenbak vernieuwd met een zgn “eb en vloed” bodem. Recent werd er een extra trainingsbaan van 15 x 25 m. eveneens met eb en vloed bodem aangelegd. Tevens werden de paddocks voorzien van nieuwe bodems.

Jan Wybe Schurer

Jan Wybe Schurer is een echte kenner van dressuur en springpaarden. Hij is actief in de in- en verkoop van paarden en verzorgt de opfok en africhting van jonge paarden.
Samen met André zorgt hij voor de verzorging van de paarden en pony’s in het pension en het onderhoud van de gehele accommodatie.

Monique Schurer

Monique Schurer verzorgt op het Paardencentrum Dronten de instructie. Zij is zelf wedstrijdruiter in de dressuur op Licht-Tourniveau.
Daarnaast beheert Monique de Kantine en is tevens verantwoordelijk voor de administratie.

André Goodijk

Medewerker André Goodijk heeft reeds zijn 10-jarig jubileum bij Paardencentrum Dronten gevierd. André is verantwoordelijk voor de verzorging van de paarden/pony’s en het onderhoud van gebouwen en terreinen. Tevens is hij voor onze klanten altijd een vertrouwd aanspreekpunt.

En verder worden we in de dagelijkse werkzaamheden nog ondersteunt door de stagiaires en weekendhulpen! Zonder hen is het team niet compleet!